Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

I power blogging too!

      Και ναι, ανήκω και εγώ στην μεγάλη ομάδα που υποστηρίζει την αξία του blogging, γιατί θεωρώ το δικαίωμα του χρήστη- πολίτη- ανθρώπου- ατόμου να εκφράζει της απόψεις του, τις ανησυχίες του και να τις μοιράζεται με άλλους, κοντολογίς να εκφράζεται ελεύθερα, ως μοναδικό, αναφαίρετο και αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνικής ζωής.
Η εξωτερίκευση των σκέψεών του και το γεγονός ότι μπορεί να προσφέρει τις εμπειρίες του, την πείρα του αλλά και να μοιραστεί της απόψεις του είναι αναντικατάστατο.

Επίσης, ως κοινωνικό ον έχει την ανάγκη να εκφράζεται, να επικοινωνεί, να σχολιάζει, να κριτικάρει, να μαζεύει απόψεις, πληροφορίες και να προωθεί δικές του. Όπως ο άλλος σε ακούει, έτσι έχεις και εσύ την (κοινωνική) υποχρέωση να τον ακούσεις. Κακώς μερικοί κρίνουν αρνητικά αυτό το άνοιγμα των ατόμων στην τεχνολογία, αφού η δημιουργία ενός ιστοτόπου δεν απαιτεί και πολλές γνώσεις πάνω στους υπολογιστές και σπάνια έχει αρνητικές βλέψεις.
Θα ήθελα να παραθέσω μία φράση του Πλάτωνα, η οποία μου έχει κάνει εντύπωση και πιστεύω εκφράζει απόλυτα την ανάγκη και την επιθυμία για επικοινωνία, είτε ψηφιακή, είτε γραπτή, είτε άμεση. ''Η σκέψη είναι εσωτερικευμένη γλώσσα, ενώ η γλώσσα είναι εξωτερικευμένη σκέψη''    Καλό?

Μέσω του μπλόγκ σου νιώθεις μια ασφάλεια, μια αυτοπεποίθηση και μια σιγουριά, ότι έχεις τον δικό σου προσωπικό χώρο να τον διαμορφώσεις όπως θες ΕΣΥ· κανένας δεν έχει δικαίωμα να το (επι)κρίνει αυτό.
Από την στιγμή που ο καθένας γράφει πράγματα προσωπικά και το δικαίωμά του αυτό δεν παραβιάζει τα δικαιώματα των άλλων, δεν υπάρχει κώλυμα (εμπόδιο). Άλλωστε, αυτός είναι και ο σκοπός του blog: ο μόνος χώρος στον οποίο όποιος δεν βρίσκει κάποιον να τον ακούσει, καταφέρνει να έχει όλη την υφήλιο να διαβάζει τις εμπειρίες του....

2 σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...